Čokoladna baklava – omiljena slastica dolazi u 13. verziji

U prosincu smo uveli 13. slasticu u našu web shop ponudu. Za nas 13 nije nesretan broj, a vjerujemo da nije niti za vas. Pokazujete to vašim narudžbama ove omiljene tradicionalne slastice u modernijoj verziji. Starinska baklava od oraha dobila je svoju čokoladnu verziju. Čokoladna baklava se pokazala dobro prihvaćenim izborom, jer zaista, tko ne bi volio uživati u oba okusa (čokolade i baklave) istovremeno?!

Ferrero Rocher u baklava verziji

Znate onaj poznati okus orašastih plodova kombiniranog s glatkom i baršunastom čokoladom, te istovremenom hrskavošću i mekoćom koji se savršeno komplementiraju dok se tope u ustima… Iako se u slučaju Ferrero Rocher-a radi o lješnjacima, ali, takav je okus baklave s čokoladom i orasima . Najfiniji maslac koju Hacı Hasan Oğulları koriste, uz ostale kvalitetne namirnice, daje suptilnu notu već u prvom okusu. Ako još znamo koliko čokolada može biti „slatka utjeha“, onda znamo kako je ovo najbolja slastica za sve one koji upadnu u „slatku krizu“.

Čokolada ima reputaciju

Jedinstvenog okusa, ali i nutritivnih komponenti poput minerala magnezija, teobromina (sličan kofeinu) i antioksidansa koji se nalaze u sastavu kakaa, utječu na naše hormone (serotonin, dopamin) i endorfin, koji nas dovode u bliski odnos sa srećom.

Reputacija čokolade veže se i uz njene afrodizijačke moći.

Baklava čokolada orah

Kad već spominjemo čokoladnu baklavu, moramo spomenuti još jednu verziju ove najbolje baklave…

Baklava od pistacija dobila je također svoju čokoladnu verziju, iako ju „Moja baklava“ već od prije ima u ponudi. Inače, izvorno se u Turskoj rade baklave baš od pistacija, dok su orasi popularniji u grčkoj verziji baklave. Baklava s čokoladom i pistacijom je savršen omjer antioksidansa, s obzirom na to da i pistaciji (uz čokoladu) obiluju ovim vjernim saveznicima u borbi protiv slobodnih radikala, oksidativnog stresa i oštećenja stanica. Pistacije imaju i manje kalorija od oraha, a kao i svi orašasti plodovi, dobri su za probavu radi obilja dijetalnih vlakana. Sve o vrijednostima ovih sastojaka, pisali smo u blog članku Je li baklava zdrava slastica.

Ne možete li se odlučiti između ovih dviju poslastica, jedno je sigurno. Koju god čokoladnu verziju izabrali, osigurat će vam čokoladno zadovoljstvo. A znate kako kažu, kakav vam je početak godine, takav će vam biti i ostatak. Stoga, zasladite se odmah i naručite svoje čokoladno zadovoljstvo. Dostava stiže već idućeg dana!

p.s. Javite nam svoje želje i želite li isprobati svoju omiljenu poslasticu u nekoj drugoj verziji. Stalno uvodimo novitete i širimo ponudu, pa vas već kroz koji mjesec čekaju neka nova iznenađenja na web shopu. Stay tuned!